top of page

Bai Galvanice

bai galvanice.jpg

Baile Galvancie

  Reprezentand cea mai simpla forma de terapie bazata pe curent electric, dar si cea mai veche, procedura de electroterapie, folosita in medicina fizica si recuperatorie, este un procedeu care are ca agent terapeutic curentul electric continuu, dar de intensitate slaba. Baile galvanice îmbină efectul termic al apei cu acţiunea curentului continuu şi neofaradic. Acest tip de procedură fizioterapeutică este folosit în principal pentru atrofii musculare după imobilizări prelungite, terapia durerii de origine nervoasă sau musculară, pentru afecţiuni ale articulaţiilor, în insuficienţa venoasă cronică.

  Datorita efectului local activator al circulatiei sanguine, al stimularii secretiei cutanate de histamina, cu efect vasodilatator, dar si datorita efectului antialgic (de micsorare a pragului perceptiei dureroase), baile galvanice isi gasesc o larga intrebuintare, in special in tratarea bolilor reumatismale, dar si a tulburarilor de circulatie periferica (arterite, maladia Raynaud, etc).

Indicatiile galvanoterapiei sunt multiple:


  Afectiuni ale sistemului nervos: nevralgii si nevrite de sciatic, plex brahial, trigemen, intercostale, dentare; pareze, paralizii (de membre, faciale).


 Afectiuni ale aparatului locomotor: reumatice (mialgii, tendinite, tenosinovite, bursite, epicondilite, periartrite, artroze, artrite cu diverse localizari, poliartrita reumatoida, spondilita ankilopoietica in perioadele de remisiune) si posttraumatice ( contuzii, entorse, luxatii, fracturi).


  Afectiuni ale aparatului cardiovascular: tulburari de circulatie periferica-arteriopatii obliterante(stadii I-II), acrocianoza, boala Raynaud.


  Afectiuni dermatologice:  cicatrici cheloide, eczeme.

bottom of page